איך מכינים צמידי זהב?
צמידי זהב מלווים אותנו עוד מימי קדם, אך בעוד שבימים עברו מגוון האפשרויות היה יותר מצומצם, כיום ישנו מבחר עצום של צמידי זהב מסוגים שונים. מאז ועד היום שצמידי הזהב אינם מגיעים באורח פלא אל החנות, יש מי שמייצר אותם מאחורי הקלעים ודואג שהם פשוט יראו נהדר, כדי לעשות זאת עליו לדעת את המלאכה העתיקה של הכנת צמידי זהב מהבסיס. אז בין אם אתם רוצים להתנסות בעצמכם בפרויקט DIY בהתאמה אישית ובין אם אתם פשוט רוצים ללמוד מעט על התהליך, המאמר הזה יציג לכם את כל השלבים הכרוכים בייצור צמידי זהב.
קניית חומר גלם
השלב הראשון בתהליך הוא קניית חומר גלם. אפשר לקנות זהב טהור בגרגרים, כך גם יהיה לכם נוח יותר לרכך ולחמם אותו כדי להתחיל בתהליך עיבודו לזהב. קחו בחשבון שזהב טהור הוא חומר מאוד רך לכן עשוי להיות מעט מאתגר לעבד אותו לכדי צמיד. כדי להפוך את הזהב למעט יותר קשה יש להוסיף לו מתכות נוספות וליצור סגסוגת, כאשר אחוז הזהב בתכשיט יקבע את דרגת הקראט של הצמיד.
חימום חומר הגלם
עכשיו כשיש לכם חומר גלם כדי להתחיל לעבד אותו עליכם לחמם אותו. חימום חומר הגלם יעזור לרכך אותו כך שתוכלו להתחיל עם עבודת הריקוע. לאחר חימום ישיר באמצעות להביור למשך כמה דקות, וכאשר הזהב מתחיל להאדים, זה השלב להוציא את הפטיש ולהתחיל להכות.
ריקוע הזהב
כדי להפוך את הזהב שברשותכם לצמיד יש להתחיל לבצע פעולה שנקראת ריקוע כאשר הזהב חם. הריקוע מתבצע באמצעות פטיש כבד על משטח מיוחד, דופקים על גוש הזהב החם מכל הצדדים עד שהוא הופך לדק וארוך יותר, קצת דומה לנחש. לזהב יש כושר מתיחה ממש גבוה אך באופן ידני תוכלו למתוח אותו עד לגבול מסוים לכן השלב הבא הוא חימום חוזר של נחש הזהב והעברתו במכונה המיועדת לכך.
חימום ומתיחת הזהב במכשיר ייעודי
לאחר שמתחתם את הזהב לכדי נחש באורך האצבע בערך, זה הזמן לחמם אותו שוב עם להביור בצורה ישירה. לאחר מכן יש להעביר אותו במכונה עם גלגלת מיוחדת שמפעילה עליו משקל ומותחת אותו עד לכדי האורך הרצוי. כדי לוודא שהגעתם ליעד מומלץ למדוד את רצועת הזהב עם מטר רק כדי להיות בטוחים. לאחר שיש לכם רצועה ארוכה של זהב, שכבר ממש נראית כמו חוט, זה הזמן לחמם אותה שוב על מנת לעבד אותה לאורך ולעובי הרצויים.
הכנת חוליות הצמיד
כאשר יש לכם חוט ארוך של זהב, תוכלו לחמם אותו ולמעשה לעצב איזה צמיד שאתם רוצים. כדי ליצור צמיד חוליות זהב, עליכם פשוט ללפף את חוט הזהב שעיבדתם על מוט ברזל לאחר חימום חוזר של החוט, הקפידו שהלולאות יהיו כמה שיותר צמודות זו לזו. בסיום, מבצעים חיתוך כך שמתקבלות המון חוליות קטנות שנפרדות זו מזו ופתוחות משני הצדדים.
הרכבת הצמיד
השלב הבא בהכנת הצמיד הוא השחלת החוליות האחת בשנייה. מתחילים עם הראשונה ובאמצעות פלייר מיוחד סוגרים את שני קצוות החוליה הראשונה, אליה משחילים את החוליה הבאה בתור ושוב סוגרים באמצעות הפלייר. ככה ממשיכים חוליה אחר חוליה עד שמתקבל צמיד באורך הרצוי. את צמיד החוליות יש לחמם באמצעות להביור כדי לעדן את החיבורים ולחזק אותם עד שמגיעים לגימור חלק ומקצועי.
הכנת הסוגר
השלב האחרון בהכנת הצמיד כולל את הכנת הסוגר והרכבתו בשני קצוות הצמיד. גם זו מלאכת מחשבת שדורשת מידת דיוק רבה, במיוחד כשעובדים עם גרגירי זהב קטנים. בתהליך דומה, יש ליצור שוב רצועת זהב ארוכה אך טיפה יותר עבה מהראשונית וליצור ממנה לולאות על ידי ליפוף סביב מוט ברזל ייעודי. את הסוגר מחברים לצמיד על ידי הלחמה, כמובן שאם אינכם יודעים כיצד לעשות זאת בעצמכם, או לחלופין שואפים לחסוך לעצמכם זמן יקר, תוכלו לקנות לולאות ומנעולים מוכנים מזהב ופשוט לחבר אותם לצמיד.