ניקוי כלי כסף
השולחן ערוך עם הסט החגיגי, במרכזו עומד בגאון אגרטל עם פרחים טריים, המפה הלבנה פרושה על השולחן ויש מפיות בד ססגוניות לכל אדם. וכעת, כשהכל כבר מוכן, אינכם רוצים שכלי כסף מושחרים יעכירו את האווירה ויפגעו ביופיו של השולחן החגיגי. לכן כמה ימים לפני שכל המוזמנים מגיעים זה הזמן שלכם להבריק, ולקרצף את הכלים. כמובן שאתם יכולים לעשות זאת גם ללא הצורך בתירוץ, אלא "סתם כך" בזמנכם הפנוי.
מדוע יש לנקות כלי כסף?
לכסף ישנן תכונות מיוחדות, אחת מהן היא הנטייה להשחיר. השחרה זו נובעת מהעובדה שהכסף מתחמצן כאשר הוא בא במגע עם החמצן שבאוויר. כמו כן גם אחוזי לחות גבוהים אינם עוזרים ויכולים להאיץ את תהליך ההתחמצנות. כתוצאה מכך יש לנקות כלי כסף אחת לתקופה כדי לשמור עליהם מבריקים ויפים. מלבד ניקיון מומלץ לאחסן כלי כסף במקומות סגורים כשהם אינם חשופים לאוויר הפתוח. כדי למנוע מגע עם האוויר באופן מוחלט ניתן אף לעטוף את הכלים והתכשיטים ברדיד אלומיניום ולהבטיח שהסגירה תהיה הרמטית ואטומה.
שיטת קסמים לניקוי כסף
רבים אינם יודעים זאת אולם כיום ישנן מטליות ייעודיות לניקוי כלי כסף אותן תוכלו לרכוש בחנויות תכשיטים מקומיות. מחפשים שיטה שפשוט עובדת? רדיד אלומיניום וסודה לשתייה יעשו את העבודה. חכמים ובעלי ניסיון אף מספרים כי עם שיטה זו ניקוי הכלים היה יותר קל ומהיר ממש כמו קסם. יותר מכך, תהליך הניקוי אינו כולל חומרים כימיקליים אך עדיין הנו מספיק יעיל להסרת הכתמים. איך עושים זאת? שמים בתוך כלי העשוי מנייר אלומיניום מים חמים וסודה לשתייה, מרתיחים את המים ומכניסים את התכשיטים או כלי הכסף לשם. התוצאה: מבריקה ושווה בדיקה.
גם שיטות סבתא יכולות לעזור
אם אתם רוצים להימנע מלכתת רגליכם בין חנות לחנות, ישנם אמצעים ביתיים בהם תוכלו לנקוט כמו למשל לנקות את הכלים עם משחה ומברשת שיניים (למעט במקרים בהם התכשיט כולל אבנים) או להשרות את כלי הכסף בתוך כלי עם מים וסבון כלים או מים ואבקת כביסה. לאחר שמשרים את התכשיטים לכמה דקות אפשר להוציא אותם ולנגב עם מטלית יבשה. דרך נוספת לנקות תכשיטים וכלי כסף היא על ידי טבילת ברזלית בחומץ או בלימון ושפשוף הכלי עד שתחזור עטרה ליושנה.
יש דרכים רבות וטובות לנקות כלי כסף אולם רגע לפני שבוחרים באחת מוטב להתייעץ עם מומחים לתחום כדי שיספקו ידע, ניסיון והכוונה ויתאימו את שיטת הניקיון הנכונה.