השפעת הקורונה על מחירי הזהב

לאחר הופעתו של נגיף הקורונה בסין, אחת השאלות שחזרו על עצמן מצד משקיעים היא איך הזהב עשוי להגיב למגפה. מאז ומתמיד שזהב נחשב להשקעה אטרקטיבית בתקופות של אי וודאות פוליטית או כלכלית, סוף של חוף מבטחים בעתות משבר, אולם כאשר המשק בפניקה, והסיכון למשבר כלכלי גדול מרחף מעל, זה רק טבעי שנרצה לחזור אחורה, להביט בהיסטוריה ולבחון משברים כלכליים קודמים, כדי להבין איפה אנו עומדים וכיצד המציאות שאנו חווים משפיעה על הבורסות בארץ ובעולם, ועל ערכו של הזהב.
 

ערכו של הזהב לאורך ההיסטוריה

כבר משחר ההיסטוריה שמתכת הזהב נחשבת לבעלת ערך. זו אחת המתכות היותר יקרות שמזוהה עם עולמות המלוכה והאצולה, ועם עושר ויוקרה על זמניים. לאורך השנים גם הנפקת הכסף הייתה צמודה לזהב בדרך כזו או אחרת וכתוצאה מכך הייתה מעין תלות מוחלטת בזהב כי כל מדינה הייתה זקוקה למאגרי זהב גדולים. משנת 1971, כאשר תקן הזהב בוטל והבנקים קיבלו יותר חופש פעולה, ניתן היה להגדיל את כמות הכסף ללא התלות בזהב בפועל.

שינויים במטבע הזהב

כיצד הזהב הגיב במשברים כלכליים קודמים?

למרות ירידו חדות בבורסות ברחבי הארץ והעולם, במשבר הכלכלי של שנת 2000 הזהב שמר על ערכו. לעומת זאת במשבר הכלכלי של 2008 הזהב ירד בשלושים אחוזים כאשר מדד המניות S&P 500 ירד ב- 50%. באותו זמן מחירו של הזהב ירד מ- 1,000 דולר ל- 700 דולר לאונקיה. יחד עם זאת בתחילת 2009 המחיר התאזן ואף קבע שיאים חדשים עד שבסוף שנת 2011 מחירו הגיע ל- 1,900 דולר לאונקיה. יש לציין שמחיר הזהב עלה במקביל למדדי המניות שהניבו תשואה דומה.
 

כיצד הקורונה משפיעה על מחיר הזהב?

מתחילת הקורונה מדד ה- S&P 500 ירד בעשרים אחוזים לערך, לעומת זאת מחיר הזהב עלה ב- 6 אחוזים. בתקופה שבה יש סיכון וחשש גדולים מהתפתחות של אינפלציה, כפי שקורה מאז המשבר הגדול בשנת 2008, הזהב הופך להשקעה מאוד אטרקטיבית ובטוחה יחסית. כאשר המשקיעים השונים בוחרים השקעות בטוחות הם מיד פונים לזהב, והוא לא מאכזב גם כיום. חשוב לזכור שעיקר הביקוש לזהב מגיע מסין, וכתוצאה מכך משבר כלכלי שיתפתח בסין עלול להקטין גם את הביקוש לזהב. לעומת זאת, יכול מאוד להיות שהזהב יטפס עוד יותר עד שיגיע לשיא של כל הזמנים, אבל זאת רק ימים יגידו.

מחשבון זהב